Extreme Makeover: Spa Edition

Awaken Wellness and Rejuvenation Spa

New Reception Area

Architects from Tulsa’s 1 Architecture tore out the walls to expand the reception area into the former dentist’s office, and elevated the ceilings to expose the beams. “We painted them using a low-VOC paint from Sherwin Williams,” Lau says.

Concrete countertops, painted midnight blue, turned out to be a wallet- and earth-friendly decision. “Unlike granite, which is cost-prohibitive, concrete isn’t a limited resource,” Lau says. “Plus it could easily be shaped just how we wanted it. The molds were set and poured on-site.”

The textured surface below the countertop was created by simply gluing rocks onto the concrete.

The circular track lighting over the desk is low-voltage and provides “softer lighting that feels more natural, complementing the warm colors we used—what we feel you might find in nature,” Lau says. Behind the front desk, that same countertop wraps around to become Awaken’s new smoothie bar and lounge.